Förslaget topp 15 ser ut som följer:
1. Kent Johansson, 61 år, Skara (Skaraborg)
2. Kristina Yngwe, 30 år, Ystad (Skåne)
3. Fredrick Federley, 35 år, Botkyrka (Stockholms län)
4 Hanna Wagenius, 24 år, Uppsala (Uppsala)
5. Abir Al-Sahlani, 37 år, Stockholm (Stockholms stad)
6. Staffan Nilsson, 67 år, Bjuråker (Gävleborg)
7. Ewa-May Karlsson, 56 år, Vindeln (Västerbotten)
8. Isak Engqvist, 24 år, Markaryd (Kronoberg)
9. Carola Gunnarsson, 60 år, Sala (Västmanland)
10. Gunilla Hjelm, 47 år, Vetlanda (Jönköping)
11. Andreas Carlsson, 46 år, Frösön (Jämtland)
12. Stihna J Evertsson, 36 år, Högsby (Kalmar)
13. Johan Örjes, 47 år, Enköping (Uppsala)
14. Tomas Mörtsell, 43 år, Storuman (Västerbotten)
15. Kerstin Lundgren, 58 år, Södertälje (Stockholms län)
Ni kan läsa mer om förslaget här.
Det finns en reservation till förmån för att sätta mig på plats 2. Det är förtroenderådet som slutgiltigt avgör listans utformning fredagen den 22 november.
I provvalet fick jag vid sammanräkningen plats nummer 2 av 90 kandidater. Det är ett oerhört fint betyg för mina arbetsinsatser och jag är djupt tacksam över det visade och stora förtroendet.
Europapolitiken har alltid legat mig nära om hjärtat och jag tillhör den generation av politiker som alltid haft en naturlig länkt till EU. I dag kan jag se hur vänner ur det europeiska samarbetet återfinns på allt fler platser runtom i unionen. Carl Haglund är i dag partiledare för Svenska Folkpartiet i Finland och försvarsminister. I dagarna förhandlas regeringen i Luxemburg och det ser ut som min gode vän Xavier Bettel blir premiärminister. Tryggve Slagsvold Vedum är avgående jordbruksminister i Norge, Ellen Trane Norby är politisk ledare i danska parlamentet samt många fler.
De många åren i LYMEC och IFLRY (den Europeiska liberala ungdomsgrupperingen respektive den globala) samt i nordiska centerungdomens förbund har gett ett brett nätverk som kan bli oerhört viktigt inför ett arbete i Europaparlamentet.
Jag hade förmånen att som förbundsordförande i CUF få fullgöra medlemskapet i LYMEC.
Under ca 5 år i OSSE:s parlamentariska församling kom än fler kontakter att knytas än bredare utanför EUs ibland snäva gränser. I OSSE hade vi en ständig diskussion kring det östliga partnerskapet eftersom det band samman både EU och de centralasiatiska länderna samt Ryssland. I den årliga Medelhavskonferensen kunde perspektivet lyftas än vidare till våra grannländer i Mellanöstern och norra Afrika. De många valövervakningarna gav dels djupa insikter om förhållandena i länder som Azerbaijan, Kazakstan, Moldavien samtidigt som det gav vänskaper med parlamentariker från hela OSSE-området under själva valövervakningsarbetet.
Jag har tjänstgjort 8 år i EU-nämnden. De fyra första som mycket aktiv ersättare och denna mandatperiod som gruppledare. Det har gett en stor bredd och insikt i de frågor som diskuteras på ministerråden och kring de förhandlingar som ständigt omger EU mellan parlament, kommission och råd.
Under det svenska ordförandeskapet fick jag djupare insikt om utmaningen att vara ordförandeland i EU och kände en stor tillfredsställelse över att kunna vara en del i framtagandet av Stockholmsprogrammet som anger ramen för EU-samarbetet under de kommande åren.
En nyordning för det nu gällande fördraget har varit subsidiaritetsrävningarna som fortfarande görs för sällan i riksdagen men som kan bli ett bra instrument för att nationellt kunna klargöra synen på den rågång som måste finnas mellan vad som är EUs ansvar och vad vi ska behålla full kompetens över hemma i Sverige. Jag vågar summera med att jag har en lång och bred erfarenhet av EU-arbete.
Jag har en lång erfarenhet av lyckosamma valkampanjer. Jag var kandidat till Europaparlamentet 1999 som ung och prövad. 2004 hade jag något större insiktet och lyckades skrapa ihop nästan 3000 personkryss.
I riksdagsvalet 2002 kom jag på andra plats i provvalet i Västmanlan. Fick tredje platsen på riksdagslistan och efter slutförd krysskampanj hade väljarna gett mig flest röster på listan.
I riksdagsvalet 2006 stod jag på andra plats på riksdagslistan i Stockholms stad. Efter slutförd krysskampanj hade väljarna gett mig flest kryss på listan.
I riksdagsvalet 2010 vann jag provvalet och fick plats nummer 3 på riksdagslistan. Efter slutförd kampanj kom på andra plats. (Maud Olofsson var draghjälp på första plats och partiledare kan man ej kryssa sig förbi).
Nu laddar vi för en bred nationell kampanj som ska ge stor utväxling lokalt. Jag har ett kampanjråd av erfarna människor med djup förankring i partiet som kommer ge tips, idéer, hjälpa till med bra avvägningar och finnas som stöd inför kommande debatter med mera. (Jag får presentera dem i annan bloggpost).
Jag har fått fatt på en otroligt driven och duktig kampanjgeneral som jag också får presentera vid senare till fälle.
Jag bygger upp ett nationellt nätverka va människor i och utanför partiet som vl hjälpa till i kampanjen. För att ansluta sig det är det bra att skicka ett mejl på fredrick.federley@riksdagen så får du bra insikter i kampanjen och tips på vad du kan göra lokalt där du befinner dig.
I varje län skapas grupper som kan hjälpa till att hålla kampanjen levande emellan mina fysiska besök. Allt detta måste ske med förankring i kommuner och distrikt för största möjliga utväxling i valet.
Det finns allt att vinna i detta val. Hårt arbete och stora insatser är den enda medicinen som biter. Det finns partiet som fått utdelning i två mandat på nder 8%. Det är alls ingen omöjlighet att nå. Men då behövs just DIN insats.
Välkommen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar. Är den inte spydig kommer den upp så snart jag bara hinner.