fredag, december 20, 2013

Inför Kärrtorp

I söndags efter att militanta nazister angrep en fredlig demonstration i Kärrtorp mot just nazism bev jag kontaktad av en god vän och partikamrat. Hon, hennes man och två barn var på manifestationen. De har fått nog av att se nazismen ta allt större plats i deras kvarter. De ville visa att de är motståndare och vill känna sig trygga söder om stan.

Jag lovade på stående fot att vara med vid nästa tillfälle om det skulle bli en manifestation igen. Jag har sett samma tendenser i Botkyrka med nazister som försöker gjuta blod och hat över våra områden. Under Husbyoroligheterna samlades nazister i Tumba och Älvsjö. Tumba tillhör min hemkommun Botkyrka och jag skrev redan då att detta måste vi visa att vi inte accepterar.

Det har förts en debatt i framförallt den borgerliga och liberala sfären om vilka man gynnar eller legitimerar genom att närvara. Det kommer att vara delar av den autonoma vänstern på plats. Gynnar eller legitimerar man dem genom att visa sin avsky mot nazism och fascism? Nej.

Min väninna med familj är borgerliga. De var på plats förra veckan för att det handlade om deras område och de uppskattade det lokala initiativet. De minns också hur våra partilokaler förstördes av den autonoma vänstern och de vet att jag och min familj haft skydd och vidtagit skyddsåtgärder på grund av samma våldsvänster. Att de kommer att dyka upp kan vi inte göra något åt.

Jag kan heller inte bojkotta pridetåget trots att det finns våldsvänster representerad i tåget för vilka jag känner den största avsky.

På söndag handlar det om att visa att vi inte tolerar nazism och fascism. Jag är där för mina vänner och alla andra som bor i området. Det handlar om deras gator, deras trygghet och de behöver känna att vi är många som inte tänker låta våldet ta över våra orter.

Samma våldsamma element som nu försöker ta över det offentliga rummer i Kärrtorp försöker göra det i mitt Botkyrka och i delar av Europa. Antingen säger man ifrån och visar att det handlar om mänskliga rättigheter samt trygghet eller så låter man det bero för att man är för fin för att råka få en del smuts på händerna.

Manifestationen har breddats varje dag och nu kommer företrädare för samtliga partier utom Sd (suprice! Se kort kommentar nedan) att närvara.

Någon har sagt att om vi deltar på manifestationen så medverkar vi till ökat politiskt våld. Nej. Det vi gör om vi inte medverkar är att säga att ni som bor i Söderort ni får hålla er inne på kvällarna för att känna trygghet för samhället har övergett er. Det får aldrig hända.

Därtill ger man hela makten till människor som provoceras till våld av fredliga demonstrationer. Så länge jag är politiskt aktiv och så länge jag kan göra något tänker jag inte ge våldet företräde för fredliga handlingar om trygghet och mänskliga rättigheter.

Mina vänner då? Hur gör de på söndag? De har delat upp sig så att den ena kommer på manifestationen för att den andra blir hemma med barnen. De vill med självklarhet inte utsätta dem för fara eller traumatiska upplevelser och samtidigt känner de som boendes i området att det är viktigt att vara där. Deras barn har haft svårt att förstå varför flaskor kastades på dem på en lugn grej med mamma och pappa. det ska ungarna inte behöva fundera över en gång till. Därför är jag där på söndag.



(För övrigt så tänker Sd inte komma för att vänsterelement kommer att vara på plats. De hade ju inte kommit ändå eftersom Svenska Motståndsrörelsen är rena effekten av Sds politiska ambitioner.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Är den inte spydig kommer den upp så snart jag bara hinner.